Boutique Hotel Corona Den Haag kiest Trends voor het telefoonsysteem

Wie aan een hotel denkt, ziet direct comfortabele kamers voor zich, met een bed, badkamer en natuurlijk een telefoontoestel op het nachtkastje. Toen het telefoonsysteem aan vernieuwing toe was, kwam Boutique Hotel Corona in Den Haag bij Trends uit voor advies, levering en installatie.

Een hotel, met al zijn kamers, moet kunnen vertrouwen op een robuust communicatiesysteem. In het hart daarvan is een veelzijdige telefooncentrale noodzakelijk. Boutique Hotel Corona heeft 36 kamers, die natuurlijk allemaal zijn voorzien van een telefoon, waarmee niet alleen met de receptie en onderling gebeld kan worden, maar ook naar buiten. Het oude telefoonsysteem was 13 jaar oud en nodig aan vervanging toe.

Trends adviseerde een hybride oplossing, met zowel analoge verbindingen als VoIP, en kwam daarbij uit op Unify OpenScape Business. VoIP (Voice over IP) is een flexibel systeem, waarbij de gesprekken naar buiten via een beveiligde internetverbinding lopen. Dat betekent een flinke kostenbesparing ten opzichte van conventioneel telefoonverkeer. Voor het aan elkaar koppelen van het analoge en digitale VoIP-netwerk, leverde Trends een VDSL-infrastructuur via OneCentral.

Unify OpenScape Business is gebaseerd op open standaarden en is uitstekend geschikt voor het naadloos integreren van de bestaande analoge toestellen en VoIP. De integratie is volledig transparant en de gebruikers merken niets van de geavanceerde koppelingen die op de achtergrond plaatsvinden.

Verder beschikt OpenScape Business over uitgebreide voorzieningen voor een receptiedesk, waar alle gesprekken binnenkomen. Deze opties zijn uiterst waardevol voor Hotel Corona. Het heeft alle mogelijkheden die je mag verwachten van een telefooncentrale, zoals doorverbinden, in de wacht zetten en een keuzemenu voor de binnenkomende gesprekken, plus daarnaast diverse extra’s. Zo is het mogelijk om op basis van het binnenkomende nummer een taal te laten selecteren voor de begroeting. Ook kunnen gesprekken automatisch worden gerouteerd naar specifieke toestellen.

In de oude situatie beschikte Hotel Corona over één receptietoestel met alle – beperkte – functionaliteit. Nu zijn er op de receptie meerdere toestellen, die allemaal over dezelfde nieuwe functies beschikken.

Boutique Hotel Corona is gevestigd in drie zeventiende-eeuwse panden in het centrum van Den Haag, pal tegenover het Binnenhof en de Tweede Kamer. Het is het oudste viersterrenhotel van de Hofstad, waarvan de wortels teruggaan tot midden achttiende eeuw. Het management van het hotel heeft niets dan lof voor de samenwerking met Trends. “De oplossing is precies op maat, betrouwbaar uitgevoerd én op tijd geleverd, zoals afgesproken”, zegt Edward van der Bruggen, Hotel Manager van Boutique Hotel Corona. “Bovendien besparen we nu flink in de kosten, niet in de laatste plaats doordat de beveiliging van dit systeem optimaal is.”

Meer informatie over Boutique Hotel Corona in Den Haag op corona.nl

Meer nieuws Minder nieuws
Paralax-oplossingen
Scroll