CastelloServe migreert scholen in het primair en voorgezet onderwijs naar VoIP

De voordelen van VoIP ten opzichte van traditionele telefonie zijn overduidelijk. Er zijn dan ook steeds meer organisaties die overstappen op deze flexibele, kostenbesparende technologie voor telefonie. CastelloServe helpt scholen die de overstap willen maken en Trends draagt zorg voor de uiterst betrouwbare VoIP-architectuur.

Medio 2014 is CastelloServe begonnen met het actief benaderen van scholen en stichtingen van scholen met de propositie ‘No-nonsense telefoneren van voor en door scholen’. Daarvoor heeft het bedrijf het zogeheten ‘Loket Telefonie’ in het leven geroepen, dat scholen helpt met het formuleren van wensen en doelstellingen en dat vragen beantwoordt over de migratie.

PrivateCloudVoIP
Onder de naam PrivateCloudVoIP biedt CastelloServe, samen met Trends, een complete oplossing voor VoIP-telefonie. Technologie, bedrijfsvoering en onderwijs worden hierbij in synergie gebracht, waardoor de school laagdrempelige toegang krijgt tot moderne communicatiemiddelen. De school kan zijn aandacht houden bij het onderwijs en hoeft zich niet te bekommeren om de techniek. Uiteraard betekent dit ook dat het communicatiesysteem gebruik maakt van de optimale prijs/prestatie-verhouding.

Samen met Trends biedt CastelloServe de scholen en hun besturen inzicht in de huidige kosten en hoeveel er kan worden bespaard met een systeem op basis van VoIP. De volgende stap is uitgebreide assistentie bij het samenstellen van de juiste contracten, het bestellen van de Private Cloud, het inrichten daarvan, en de aanschaf van de voor VoIP geschikte toestellen. Ook is er ruime aandacht voor uitleg en instructie.

Vast/mobiel-integratie
Trends is verantwoordelijk voor de technische VoIP-architectuur en de continuïteit van het gekozen communicatieplatform. Voor de Private Cloud levert Trends een oplossing van oneCentral, aanbieder van veilige, flexibele cloudoplossingen voor telefonie. Trends speelt een belangrijke rol bij zowel de technische ondersteuning van CastelloServe op 2e- en 3e-lijns deskundigheid, als bij de levering van de randapparatuur voor de scholen.

In een volgende stap zal CastelloServe, in samenwerking met Trends, scholen adviseren over de mogelijkheid om de vaste (VoIP-)lijnen te integreren met mobiele smartphones.

Meer informatie: castelloserve.nl

Meer nieuws Minder nieuws
Paralax-oplossingen
Scroll