2010-2020: 10 jaar mobiel werken

  • Geschreven door Voornaam Achternaam
2010-2020: 10 jaar mobiel werken

Altijd en overal bereikbaar. Met een smartphone op zak en een tablet onder de arm. In de afgelopen tien jaar is onze manier van werken veranderd tot het punt waar mobiel werken een nieuwe standaard werd. Met een goede internetverbinding is een smartphone, tablet of laptop een volledig geïntegreerde en zakelijke werkomgeving waar vandaan alles wordt geregeld. Apps zorgden er intussen voor dat deze omgeving gepersonaliseerd kon worden. Waar de eerste lichting devices nog als gadget werd beschouwd, zijn ze nu simpelweg gemeentegoed.

Future proof denken en doen
Mobiel werken is maatwerk en vraagt om een commitment van de gebruikers. Omdat de benodigde data altijd en overal beschikbaar is, zijn productiviteit, flexibiliteit en efficiëntie belangrijke pijlers voor bedrijven die mobiel werken willen integreren. Voorheen werd er vooral eerst gekeken naar het device zelf en vervolgens pas naar de mogelijkheden ervan. Nu is de keuze van de hardware vaak de laatste stap in het digitaliseringsproces. Zodoende kan een device direct in gebruik genomen worden door de eindgebruiker. De juiste instellingen, inrichting en mogelijkheden van het device zijn vooraf bepaald en geïnstalleerd. Bedrijven doen er goed aan om advies in te winnen. Door het grote aanbod is het lastig om direct een duurzame beslissing te nemen. Trends adviseert bedrijven om naar de totaaloplossing te kijken. Mobiel werken is niet enkel alleen een laptop beschikbaar stellen, maar vraagt ook om te kijken naar security, privacy, strategie en beheer. Door dit inzichtelijk te maken, kunnen duidelijk vervolgstappen worden genomen die mobiel werken laat slagen voor bedrijven.

Ontwikkelingen gaan steeds sneller
Toen tien jaar geleden de eerste iPad werd gelanceerd, stond het mobiele werken nog in de kinderschoenen. Na de early adopters en de verdere ontwikkelingen, waren meer bedrijven geïnteresseerd in het nieuwe werken. Medewerkers hoefden niet meer vanaf een vaste werkplek op kantoor te werken, maar konden dit ook onderweg of vanuit elke andere locatie realiseren. Voorafgaand aan de implementatie hiervan is gedegen onderzoek benodigd. De bedrijfsstrategie en -doelstellingen moeten de basis zijn van een succesvolle stap naar mobiel werken. Vaste werkplekken, telefonie en een server op locatie waren lange tijd de manier waarop gewerkt werd. Nu is het aanbod veel groter en zijn de resultaten ervan bekend. De adoptie van mobiel werken groeit en geeft aan dat bedrijven vertrouwd raken met de mogelijkheden. Apple, Google en Microsoft hebben de markt in beweging gezet en die is nog lang niet verzadigd. De definitie van ‘werk’ mag na de ontwikkelingen in afgelopen tien jaar herzien worden. Het nieuwe werken verandert continu. Trends ondersteunt bedrijven en geeft advies over telefonie en kantoorautomatisering in het tijdperk van mobiel werken.

Benieuwd wat Trends ICT Groep voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op. 

Scroll