Cloud werkplekken dragen bij aan het bedrijfsimago

  • Geschreven door Victor Visser
Cloud werkplekken dragen bij aan het bedrijfsimago

Mobiele of cloud werkplekken geven vorm aan de moderne werkplek anno 2020. Deze manier van werken zorgt ervoor dat medewerkers meer verantwoordelijkheid ervaren, met elkaar op een veilige manier kunnen samenwerken en flexibel zijn bij de keuze van devices en apps. Nederlandse bedrijven zorgen met cloud werkplekken voor een optimalisatieslag in het automatiseren van werkprocessen. Met de juiste data en intelligentie is een cloud werkplek zo ingericht. Mobiel werken draagt bij aan de individuele en collectieve ervaring van medewerkers.

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk
Medewerkers die meer vrijheid ervaren in het werk zijn tevreden en productief. Ook staan ze positief tegenover het management en het bedrijf. Indirect wordt ook de gedachtegang over het bedrijfsimago in gang gezet. Medewerkers zullen het bedrijf sneller aanbevelen aan derden en positief beoordelen tijdens surveys en voortgangsgesprekken. Een cloud werkplek is een plek waar alles samenkomt: snelkoppelingen naar (web)applicaties, uitgebreide mogelijkheden om te communiceren met collega’s en eenvoudig online vergaderingen starten met HD-kwaliteit. Waar men zich ook bevindt, onderweg, op kantoor of thuis, de ervaring is hetzelfde en waarborgt continuïteit. De inrichting ervan ondersteunt de medewerker volledig bij de dagelijkse werkzaamheden. Tools met een hoge gebruiksvriendelijkheid zijn hierin een pré.

Medewerkers als ambassadeurs
Bedrijven maken steeds meer gebruik van applicaties om de productiviteit binnen de organisatie te verhogen. Daarom is het van belang om deze informatie zoveel mogelijk te centraliseren. Om overal te kunnen werken is een goede inrichting en van de thuiswerkplek het vertrekpunt. Eenvoudig de wensen inventariseren kan al met een paar simpele vragen. Ga in gesprek met medewerkers en ontdek wat ze het liefst willen. Zo zorgt u ervoor dat het ambassadeurs worden van uw bedrijf. Te weinig aandacht voor de medewerker zorgt meestal voor een gebrekkige adoptie. Aandacht voor gebruikersadoptie is essentieel voor een succesvolle digitale werkplek in 2020. Zie het als een wisselwerking. Bedrijven vragen steeds meer flexibiliteit van medewerkers. In ruil hiervoor vragen medewerkers dit ook aan de het management.

Toekomstgericht ondernemen
Een werkplek die overal en altijd is te gebruiken tegen lage maandelijkse kosten én voorzien van de meest up to date software. Een cloud werkplek heeft de nodige voordelen voor ondernemers en hun medewerkers. Het is een flexibele, op de medewerker gerichte werkplek, welke altijd en overal (online) geraadpleegd kan worden. Trends onderstreept de voordelen van een cloud werkplek en helpt bedrijven wendbaar te maken en ondernemers toekomstgericht te ondernemen. Uw medewerkers en hun wensen centraal voor een positief bedrijfsimago.

Benieuwd wat Trends ICT Groep voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op. 

Scroll