De cloud werkplek 2.0 is gearriveerd!

  • Geschreven door Voornaam Achternaam
De cloud werkplek 2.0 is gearriveerd!

Werken vanuit de cloud. Het heeft de nodige voordelen voor ondernemers. Zowel financieel (geen grote investeringen in ICT en betalen naar gebruik) als op het gebied van flexibiliteit (op- en afschalen via een muisklik). Het is dan ook niet verwonderlijk dat cloud computing in Nederland flink in de lift zit. En toch kan zelfs de huidige cloud werkplek nóg beter. Bij KPN, een partner van Trends ICT Groep, heeft men dat goed begrepen. Het resultaat? Op basis van vragen van zowel partners als MKB’ers heeft KPN de DeskHub ontwikkeld: de volgende generatie cloud werkplek.
Altijd en overal kunnen werken met applicaties en bedrijfsdata voor een vast bedrag per medewerker per maand. Zonder dat de ondernemer zelf grote bedragen moet reserveren voor nieuwe netwerkservers en hoogwaardige software. Het is inmiddels geen utopie meer dankzij cloud computing. Toch was er ruimte voor verbetering, vonden de experts bij Internedservices, een volle dochter van KPN.

Makkelijker werken

De eerste verbeteringsslag werd door Internedservices gemaakt op het gebied van gebruiksgemak. De cloud applicaties kunnen nu dankzij de inspanning van hun experts ook echt goed op allerlei soorten apparaten worden gebruikt: van smartphone tot pc, laptop en tablet computer. En dat allemaal met het vertrouwde Windows-voorkomen. Ook het beheren van gebruikers/medewerkers is onder de loep genomen. Met als resultaat dat de beheertaken zijn uit te voeren zonder dat er diepgaande ICT-kennis en –ervaring voor nodig is.

Ongestoorder werken

Voor de volgende ‘upgrade’ van de bestaande cloud werkplek heeft KPN/Internedservices de internettoegang eens goed bestudeerd. Om gebruik te kunnen maken van de cloud werkplek is een goede internetverbinding nodig. De experts hebben het – met inzet van de laatste ICT-technologie – voor elkaar gekregen om de internettoegang dusdanig in te richten dat er altijd een maximale snelheid voorhanden is. En dat er bij een internetstoring automatisch op een andere internet provider wordt overgeschakeld, zodat er nagenoeg direct weer kan worden gewerkt met applicaties en data.

Veiliger werken

Als medewerkers met (gevoelige) bedrijfsinformatie in de cloud werken, dan is het ook een vereiste dat de veiligheid niet alleen in het data center maar ook in de internetverbinding zelf op orde is. Dat is alleen niet bij alle cloud werkplek-varianten het geval. Vandaar dat de experts ook dat aspect onder handen hebben genomen. Het resultaat? Een ultraveilige internetverbinding (‘private network’) met de cloud werkplek.

Zorgelozer werken

Voor de laatste verbetering van de cloud werkplek gingen de experts te rade bij het data center waar de netwerkservers, applicaties en dataopslag zijn te vinden. Aan deze achterkant viel eveneens winst te behalen, vonden zij. Ook hier zijn de meest moderne ICT-technologieën gebruikt waardoor applicaties nog optimaler werken. In de praktijk betekent het dat medewerkers een grotere snelheid ervaren als zij met hun cloud werkplek aan de slag zijn.
Het enige dat KPN/Internedservices niet heeft veranderd, is de financiële aantrekkelijkheid van de cloud werkplek. Ondernemers die voor de DeskHub kiezen, krijgen voor de prijs van de vorige generatie een cloud werkplek versie 2.0.

Scroll