Digitaal transformeren? Leer het op 13 oktober in onze masterclass

  • Geschreven door Victor Visser
Digitaal transformeren? Leer het op 13 oktober in onze masterclass

Succesvolle ondernemers anno 2016 spelen snel en efficiënt in op de vraag naar nieuwe of andere diensten en producten. Zij communiceren ook op meer manieren met hun klanten en prospects. Hoe zij dat kunnen doen zonder hoge investeringen in ICT-hulpmiddelen? Het antwoord: door over te stappen op cloud computing. Een overstap die minder moeite kost dan menig ondernemer denkt.

Van oud naar cloud

De overgang van oud naar nieuw, van traditionele manieren om zaken te doen naar nieuwe methoden om sneller en flexibeler in te springen op veranderende marktbehoeftes. Het valt allemaal onder de noemer ‘Digitale Transformatie’. Om de onderneming om te vormen, is de slimme inzet van ICT onontbeerlijk. Hoe? Start met de inventarisatie van de bestaande ICT-middelen (denk aan netwerkservers, software, printers en pc’s). En zet dat af tegen de huidige en toekomstige zakelijke doelen. Dat klinkt abstract, maar is eigenlijk simpel.

Een doel kan bijvoorbeeld zijn dat u meer business gaat halen uit bestaande klanten. Dan is het van belang dat er ook zoveel mogelijk over de klantenkring bekend is. Dat gaat verder dan alleen kunnen terugvinden wat zij tot dusver hebben gekocht. Als het om zakelijke klanten gaat, dan is bijvoorbeeld informatie over de activiteiten van hun onderneming én de trends in hun bedrijfstak van belang. Die gegevens moeten vervolgens op een goede manier worden georganiseerd.

Een Customer Relationship Managementprogramma biedt dan uitkomst. De aanschaf van een dergelijk pakket plus de bijbehorende kosten (extra opslagruimte, beheer en onderhoud) konden tot dusver een belemmering vormen. De cloud brengt hier uitkomst: CRM-oplossingen zijn immers ook via de cloud af te nemen als dienst, tegen maandelijkse betaling per gebruiker.

Transformeer stap voor stap

Digitaal transformeren hoeft niet in één klap te gebeuren. Sterker nog: het beste is om het in overzichtelijke stappen te doen. De inventarisatie met in het kielzog de doelen bepalen, zijn de eerste stappen en ook meteen de belangrijkste. Daarna volgen de ICT-middelen om de doelen te bereiken. Met als positieve kanttekening dat dankzij de cloud die ICT-hulpmiddelen binnen financieel handbereik van nagenoeg alle ondernemers komen.

Leer meer en kom naar onze masterclass

Ondernemers die aan het begin van het pad naar Digitale Transformatie staan en zich afvragen hoe verder te gaan, zijn in goed gezelschap. Andere collega’s verkeren in dezelfde situatie. En weer andere ondernemers zijn al hard op weg of zijn er zelfs al in geslaagd. Met succes. Benieuwd naar de stappen die je moet nemen om de Digitale Transformatie met goed gevolg te doorlopen? Kom dan naar de gratis masterclass digitale transformatie op donderdag 13 oktober in Diergaarde Blijdorp.

 

Scroll