Digitalisering voor mens en organisatie

  • Geschreven door Reinier Gunter
Digitalisering voor mens en organisatie

In de afgelopen periode heeft Het Nieuwe Werken een nieuwe lading gekregen. Hoewel medewerkers niet meer of minder vaak fysiek aanwezig zijn op kantoor, blijft het werk doorlopen en vinden bedrijfsontwikkelingen plaats. De continuïteit en kwaliteit van het werk waarborgen staat nog altijd op één. Na een jaar kunnen we de balans opmaken: werkt thuiswerken, wat zijn de resultaten en hoe nu verder?

Geïntegreerde thuiswerkplek aanbieden
Remote werken of thuiswerken vraagt om een herinrichting van processen. De opvatting dat daar veel of een grote combinatie van oplossingen en software voor nodig is, is niet juist. Technologie werd voorheen nog gezien als iets complex en duurs, waar alleen IT-experts mee bezig waren. Het tegenovergestelde is waar. Technologie en innovatie zorgen juist voor een vereenvoudiging van processen, schaalbaarheid en zijn kostenefficiënt. Veranderingen op het gebied van digitalisering volgen zich in hoog tempo op en applicaties worden continu geoptimaliseerd. Aan de ene kant is dit goed nieuws, maar het zorgt ook voor een wildgroei aan opties. Bedrijven willen het beste voor hun medewerkers en zijn op zoek naar een oplossing die aan hun wensen en voorwaarden voldoet en bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen. Teams samenbrengen, communicatie stroomlijnen, delen mogelijk maken en beschikbaarheid en bereikbaarheid vergroten. Een volledige geïntegreerde thuiswerkplek, waar medewerkers van alle gemakken zijn voorzien.

Effectief gebruik van beschikbare tools
Voor elke taak of actie bestaat er tegenwoordig een aparte tool. Voor videobellen en chatten, mailen, afspraken inplannen, bestanden delen en meer. Deze tools zijn vaak beschikbaar voor meerdere devices. De vele opties maken het voor bedrijven moeilijk om bij te blijven en een goede keuze te maken voor de lange termijn. We willen tijd besparen, werkdruk vermijden en overzicht hebben. Nieuwe technologie en software optimaliseren de bedrijfsvoering en verhogen de productiviteit. Maar dan moet de implementatie wel op de juiste manier gedaan worden, zodat medewerkers er optimaal gebruik van kunnen maken. Verkeerde of geen synchronisatie, bestanden die niet goed worden opgeslagen, contactenlijsten die op drie verschillende plaatsen staan, gegevens die niet geüpdatet zijn. Daarbij komt nog de grote hoeveelheid aan notificaties van de diverse programma’s en tools. Een herinnering voor een vergadering, appje van een collega, de vijf minuten vergadertijd die nog rest. Zaken die niet bijdragen aan de bedrijfscontinuïteit en kwaliteit. Door het inschakelen van een expert of partner op het gebied van ICT, worden de opties gereduceerd tot alleen de oplossingen die voldoen aan alle eisen en voorwaarden.

Digitalisering verder uitrollen
Digitalisering is geen trend, maar een blijvende uitdaging voor bedrijven. Wanneer de basis goed is ingericht, wordt verder digitaliseren eenvoudig. Medewerkers zijn productief en leveren kwaliteit wanneer ze worden ondersteund door de juiste technologie. Samenwerken, delen, vergaderen, alles draait om communicatie. Kies daarom voor een geïntegreerde thuiswerkplek waar communicatie centraal staat. Een gebruiksvriendelijke oplossing voor je interne en externe communicatie. Genoeg aanbieders op de markt, waardoor de opties soms overweldigend kunnen zijn. De ondersteuning van een ICT-partner met jarenlange ervaring die de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt, zorgt voor rust en leidt tot het maken van de juiste keuze. Technologie staat voor versimpeling van processen en helpt bedrijfsdoelstellingen behalen. Klaar voor de toekomst met een future proof oplossing.

Benieuwd wat Trends ICT Groep voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op.

Scroll