Drie mythes rondom de (cloud) werkplek ontkracht

  • Geschreven door Voornaam Achternaam
Drie mythes rondom de (cloud) werkplek ontkracht

De cloud, inmiddels heeft iedereen er weleens over gehoord. Privé zitten we al in de cloud, maar zakelijk lopen we nog achter. Met name MKB-bedrijven. Hoe dat zo komt? Helaas wordt de cloud nog te vaak in nevelen van mythes gehuld. Veel bedrijven durven daarom niet over te stappen. Tijd om drie van die hardnekkige mythes in dit blogartikel de das om te doen.

Mythe #1: De cloud is een alles-of-niets scenario

Niets is minder waar. Het is niet nodig om in één keer de overstap te maken (het kan natuurlijk wel). U kunt dit stapsgewijs doen en dat is de route die ook de meeste bedrijven kiezen. De geleidelijke overstap biedt de ruimte om tussentijds bij te sturen als er zaken onverhoopt minder soepel verlopen, zonder dat alle werkzaamheden stil komen te liggen. En het geeft uw medewerkers wat meer tijd om te wennen aan een nieuwe manier van werken. Het nadeel is dat het meer tijd kost en daarmee kan het ook meer geld kosten. Op welke manier, in welke volgorde en in welk tempo? Dat bepaalt u helemaal zelf. Bekijk wat voor uw bedrijf de beste oplossing is.

Mythe # 2: Dan ben ik de controle kwijt

De IT hoeft niet meer intern te worden beheerd en daarmee bespaart u kosten op het onderhouden van hardware en upgraden van software. Dat klopt, maar het betekent niet dat u de afdeling hoeft op te doeken. Dankzij de cloud kunnen uw IT-medewerkers op een andere wijze waarde toe te voegen. Er komt voor hen meer tijd vrij om bijvoorbeeld bepaalde bedrijfsprocessen te optimaliseren die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan uw core business. De functie verdwijnt dus niet, de inhoud verandert wel. En u houdt verder de volledige controle.

Mythe # 3: De cloud is niet veilig

Veel bedrijven hebben nog koudwatervrees en houden de cloud zolang als mogelijk buiten de deur. Maar is dat wel terecht? Geen enkel systeem kan immers vandaag de dag nog 100% veiligheid garanderen. Wellicht denkt u dat u beter af bent, als u alles in eigen hand houdt. Maar dreigingen liggen dagelijks op de loer. Besef dat security tegenwoordig bijna een fulltime job is geworden en digitale boeven worden steeds slimmer. Het is lastig om op de hoogte te blijven en als het onverhoopt toch mis gaat, dan is het inschakelen van security experts erg kostbaar. De grootste cloud spelers daarentegen investeren veel geld in security en data protectie. Zij beschikken wel over de beste security experts. Profiteer daarvan!

Doe de cloud werkplek test

Voor MKB-bedrijven die waarde hechten aan flexibiliteit, schaalbaarheid en betalen per gebruiker is de cloud de goede oplossing. De cloud vereenvoudigt uw ICT en kan u ook kosten besparen. Wellicht twijfelt u nog steeds? Doorloop dan onze cloud werkplek test om te achterhalen of de cloud voor uw bedrijf een oplossing is.

Doe de test

Scroll