FTTO/WEAS of een Zakelijk FTTH verbinding

  • Geschreven door Freddie de Jager
FTTO/WEAS of een Zakelijk FTTH verbinding

Steeds meer bedrijventerreinen worden voorzien van glasvezel. Het is duidelijk dat glasvezel een meer toekomstbestendige oplossing biedt in vergelijking met koper en coax verbindingen. Binnen de wereld van glasvezelverbindingen zijn er twee belangrijke types: zakelijk glasvezel, ook bekend als Fiber to the Office (FTTO)/WEAS en Zakelijk Fiber to the Home (FTTH). Het is echter belangrijk op te merken dat er verschillen zijn tussen deze twee typen verbindingen.

De verschillen tussen een FTTO/WEAS en een Zakelijk FTTH verbinding

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen een FTTO/WEAS en een Zakelijk FTTH verbinding:

Fiber to the Office (FTTO/WEAS) Fiber to the Home (FTTH)
Fiber to the Office (FTTO/WEAS) wordt exclusief aangelegd/gegraven voor een locatie/adres. Hierdoor zijn de aanlegkosten hoger, maar kan wel bijna overal geleverd worden. FTTH wordt per wijk, industrieterrein of straat uitgerold waarbij alle adressen aan worden aangesloten. Op die manier blijven de kosten laag.
Fiber to the Office (FTTO/WEAS) wordt exclusief aangelegd en wordt niet gedeeld met anderen. Een FTTH verbinding wordt gedeeld met andere gebruikers vanaf de straatkast.
Wordt geleverd met gegarandeerde service level agreements, wat betekent dat bedrijven kunnen rekenen op een bepaalde kwaliteit van dienstverlening, uptime en support. De SLA garanties van een FTTH aansluiting is 99,6 tot maximaal 99,9%.
Bij Fiber to the Office (FTTO/WEAS) wordt er een open buis ingegraven waardoor de glasvezel wordt geblazen, deze kan dus altijd nog simpel vervangen worden. De FTTH glasvezelkabel wordt in een gesloten buis op locatie aangesloten.
De Backbone bij Fiber to the Office (FTTO/WEAS) is dubbel uitgevoerd, wat de kans op een grote storing verkleind. Ook kan er geleverd worden met geografisch gescheiden routes. Indien de ene route uitvalt, kan de andere route het verkeer overnemen. De Backbone (het punt waar alle glasvezelaansluitingen samen komen) is enkelvoudig uitgevoerd. Wanneer er dus iets met die verbinding gebeurt, ervaren veel klanten een storing.
Fiber to the Office (FTTO/WEAS) wordt tot in de serverruimte van de klant geleverd. FTTH wordt tot aan “de gevel” geleverd waardoor deze in de meterkast uit komt.

 

Bandbreedte

De bandbreedte bij FTTH lijkt in veel gevallen hetzelfde te zijn als bij de FTTO/WEAS. Doordat de overboeking hoger is, kan de daadwerkelijk haalbare snelheid op sommige momenten anders zijn. Men deelt de FTTH verbinding immers met anderen.

 

Neem contact op

Is er een FTTH of FTTO/WEAS leverbaar op uw locatie? Wij staan voor u klaar om u de best mogelijke dienstverlening te leveren. Neem gerust contact met ons op.

Scroll