Haal het maximale uit Microsoft Teams

  • Geschreven door Reinier Gunter
Haal het maximale uit Microsoft Teams

Toen vorig jaar veel bedrijven online en remote gingen werken, maakte Microsoft Teams een explosieve groei door. Door de pandemie steeg het aantal actieve gebruikers en werd het multichannel-communicatiesysteem een zogenoemde hub voor samenwerken, vergaderen en communiceren. Chatten en videovergaderen zijn één van de bekendere en meest gebruikte functies binnen Microsoft Teams. Deze basis ondersteunt de samenwerking met collega’s en creëert verbinding op afstand. Daarnaast zijn er nog veel minder bekende opties die van de tool een volwaardig communicatieplatform maken, zowel intern als extern.

Slimmigheden instellen
Zelf experimenteren, een handleiding vanuit IT of een professionele training: Microsoft Teams biedt een veelvoud aan opties en functies die volledig te personaliseren zijn. Het is een compleet communicatieplatform dat naast online (samen)werken ingezet wordt voor kennis delen, plannen, taken beheren, processen automatiseren, communiceren en vergaderen. Natuurlijk is er een integratie met Microsoft 365 en kan het systeem koppelen met diverse apps. Mogelijkheden die allemaal bijdragen aan een efficiënte werkdag en optimale communicatie. Ontdek welke slimmigheden u kunt instellen:

  • Delen en bewerken van bestanden: samen in bestanden werken, wijzigen van de content, opmerkingen noteren en chatten. De wijzigingen worden realtime doorgevoerd en opgeslagen. Alle gedeelde gegevens zijn versleuteld en het delen beëindigen kan ook. Zo blijft u in controle en verloopt alles volgens de AVG.
  • Chatgroepen aanmaken: naast een nieuw Team aanmaken heeft u de mogelijkheid om een chatgroep samen te stellen. In deze specifieke chatgroep deelt u bestanden delen voor gezamenlijke bewerking in realtime. De groep blijft bestaan totdat deze wordt gesloten.
  • Kanalen beheren: breng structuur aan binnen uw Teams omgeving door belangrijke kanalen vast te maken en kanalen te verbergen die niet relevant zijn op het moment. Stel eventuele notificaties in om de activiteit in de vastgemaakte kanalen te volgen.
  • Toevoegen van vergadernotities: maak direct notities bij een Teamvergadering. Op deze plek worden notities opgeslagen die toegankelijk zijn om te delen. Tijdens of na de vergadering. Open deze weer op het moment dat de volgende vergadering in de reeks plaatsvindt.

Veilig en effectief samenwerken
Niet alleen is het gebruiksgemak van Microsoft Teams is enorm hoog, ook zijn en vele integratiemogelijkheden. En met de veiligheid zit het ook goed. Alle data die wordt uitgewisseld met Microsoft Teams blijft vertrouwelijk. Microsoft Teams biedt gebruikers een app voor Windows, Android en iOS. Teams werken altijd en overal samen en vanaf ieder device. U bepaalt zelf welke apps nodig zijn om effectief te kunnen werken.

Ontdek het volledig potentieel
Wilt u meer weten over de voordelen van Microsoft Teams en bent u benieuwd wat Trends ICT Groep voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op.

Scroll