De ideale cloud werkplek: 7 tips uit de praktijk

  • Geschreven door Victor Visser

Een werkplek die je 24/7 kunt gebruiken tegen lage maandelijkse kosten én voorzien van de meest up-to-date software? Een cloud werkplek heeft zo de nodige voordelen voor ondernemers en hun medewerkers. Om de overstap naar een cloud werkplek zo optimaal mogelijk te laten verlopen, hebben wij experts gevraagd om hun tips uit de praktijk te delen. Hier zijn de zeven meest prominente tips op een rij:

cloud-werkplek.png

Tip# 1

Samenwerken op locatie en op afstand is eenvoudig te verwezenlijken door de gemeenschappelijke opslag van data in de cloud met synchronisatie van bestanden.

Tip # 2

Applicaties in bepaalde Microsoft Office 365-abonnementen zijn speciaal bedoeld voor samenwerking binnen teams én met externe partijen (denk aan SharePoint, Skype for Business en Yammer).

Tip # 3

Applicaties in bepaalde Microsoft Office 365-abonnementen zijn zowel op een Windows-pc als op Apple Macintoshes en op tablet computers en smartphones (Google Android en Apple iOS) te gebruiken.

Tip # 4

In bepaalde Microsoft Office 365-abonnementen kunnen groepen allerlei zaken met elkaar delen, zoals een agenda, e-mail, notities en documenten.

Tip # 5

In bepaalde Microsofts Office 365-abonnementen is Outlook 2016 geïntegreerd. Daarmee kunnen bijvoorbeeld mailberichten automatisch worden geclassificeerd en in speciale mapjes worden opgeslagen, waardoor de inbox ‘schoner’ en overzichtelijker blijft.

Tip # 6

In bepaalde Microsofts Office 365-abonnementen is Microsofts Skype voor Bedrijven inbegrepen (een applicatiebundel voor onder andere telefonie, videovergaderingen, chatten en aanwezigheidsstatus). Deze software werkt goed samen met Office 365 en kan in veel gevallen als prima vervanging van de oude telefoniecentrale dienen.

Tip # 7

Videovergaderen en chatten kunnen er vaak voor zorgen dat er minder tijd kwijt is aan het ‘fysieke vergaderen’ en dat het aantal interne e-mailberichten drastisch daalt.

Klantcase cloudwerkplek

Met een cloud werkplek kun je dus werken waar en wanneer je maar wilt. Hierdoor krijgt je als MKB-ondernemer meer flexibiliteit en een ruimer pallet aan mogelijkheden tegen lagere kosten. Lees ook eens de klant case van Quarter Masters. Samengevat heeft Quarter Masters samen met Trends ICT Groep de bestaande situatie, de vereisten en de toekomstige ICT-eisen in kaart gebracht. Er is voor een volledige cloud werkplek gekozen, met kantoorapplicaties, software voor samenwerking op afstand, videovergadering en telefonie.

E-book cloudwerkplek

Deze klantcase, tips en nog veel meer vind je in ons e-book Uw complete werkplek in de cloud. Met dit e-book helpen wij je bij het maken van een online werkplek die klaar is voor de toekomst.

ebook uw complete werkplek in de cloud

 

Scroll