Online werkplekken worden nog te weinig benut

  • Geschreven door Voornaam Achternaam
Online werkplekken worden nog te weinig benut

Op de vraag of werkgevers wel alle mogelijkheden van de online werkplek benutten, luidt het antwoord nee. Met name in het MKB zien we dat medewerkers vaak alleen maar hun werkmail kunnen openen op hun mobiel. En dat is spijtig, want zo blijven veel kansen om slimmer en efficiënter te werken voor deze medewerkers volledig onbenut. Hoe het ook beter kan, lees je in dit blogartikel.

Altijd bij je documenten

Met een online werkplek kun je 24/7 bij je mappen. Dat betekent dat je niet meer gebonden bent aan alleen een computer. Vrijwel alle cloud services zijn geoptimaliseerd voor alle mobiele apparaten. Stel je bent op bezoek bij een klant en wil op je telefoon snel een offerte laten zien, dan kan dat. Alle data is namelijk te vinden op al je apparaten. En mocht je geen internetverbinding hebben, dan werk je met lokaal opgeslagen bestanden. Zodra je weer online bent, worden ze in de cloud bijgewerkt en zijn alle bestanden weer compleet up-to-date.

Samenwerken wanneer jij dat wil

In de cloud kun je ook geweldig samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers. Niet meer samen achter de pc, geen gehannes meer met oude versies, documenten die niet willen openen of opmaak die er op de ene computer anders uitziet dan op de ander: In de cloud werk je samen, tegelijk, in een document en zonder verlies van gegevens.

Werk je binnen projecten dan kun je nieuwe collega’s ook gemakkelijk toegang geven tot relevante documenten. Na afloop van het project kan de toegang ook weer worden ingetrokken.

Centraal bereikbaar met één wachtwoord

In een van onze eerdere blogs heb je al kunnen lezen dat we geen ster zijn in wachtwoorden management. En dat wordt lastiger als we ook voor ieder systeem weer apart een ander wachtwoord moeten verzinnen en overal weer opnieuw moeten inloggen. Een goede online werkplek brengt elk type applicatie samen in één online werkplek waarin je slechts eenmaal inlogt om al je applicaties en informatie te bereiken. Hierdoor kun je binnen een klik je telefonie, mail, documenten en alle andere applicaties bereiken. Werkt dat niet veel efficiënter?

Geef begeleiding

Voor het welslagen van samenwerken in de cloud, draait het niet alleen om de technische skills, ook de soft skills zoals begeleiding en persoonlijke uitleg zijn van belang. De introductie gaat immers verder dan een paar nieuwe knoppen en muisklikken. Het betekent vaak een compleet nieuwe werkwijze, waarin je medewerkers goed moet begeleiden. Dit is met name van belang in de volgende situaties:

• Bij de start van een nieuw informatiesysteem;
• Wanneer blijkt dat medewerkers zich onvoldoende bewust zijn van de mogelijkheden
• Bij iedere nieuwe werknemer binnen de organisatie

Online werkplek die waarde toevoegt

Op moderne online werkplekken vind je alles wat je nodig hebt. Laat dus geen kansen liggen om effectiever en efficiënter te werken. Waar het uiteindelijk om draait, is dat de online werkplek een medewerker niet alleen laat ‘doorwerken’, maar dat hij juist waarde toevoegt aan het werk. Benut de kansen! Lees in ons e-book hoe je dat moet aanpakken.

 

Scroll