Ontwikkel een duurzame cloudstrategie

  • Geschreven door Victor Visser
Ontwikkel een duurzame cloudstrategie

Verandering brengt weerstand. Zeker als bedrijven al lange tijd comfortabel zijn met lokaal werken met behulp van een server. De cloud is een term die in 2008 is gelanceerd, maar de ontwikkelingen rondom cloud computing bestaan al langer en gaan terug naar halverwege de jaren 90. Online werken werd het ‘nieuwe werken’ en bracht nieuwe voordelen en optimalisatie met zich mee in vergelijking met offline werken. De early adopters kunnen terugkijken op een geslaagd eerste decennium. Maar niet ieder bedrijf zag de noodzaak van overstappen.

Verplaatsen van data
Werken in de cloud werd in het begin gezien als duur, afstandelijk en onveilig. Er was nog niet veel over bekend, anders dan de belofte die IT-partijen konden bieden. In de afgelopen jaren heeft de cloud zich bewezen als slimme investering en duurzaam alternatief. Wanneer bedrijven ervoor kiezen om data te verplaatsen van interne servers naar de cloud, besparen ze op IT-infrastructuur en -opslag. De hosting wordt verzorgd en onderhouden bij derden en dat bespaart kosten ten opzichte van een eigen, fysieke infrastructuur. De data in de cloud zorgt voor een betere data-analyse en stelt bedrijven in staan om snel en eenvoudig analyses te draaien als input voor de customer journey en andere optimalisaties. Medewerkers kunnen via de cloud eenvoudig relevante informatie inzien en delen, wat leidt tot meer samenwerking.

Implementatie cloudstrategie
Een cloudstrategie kan niet zonder regie en aansturing. Om de juiste strategie te kunnen bepalen moet er nagedacht worden over de eindgebruikers en de toepassingen die zij dagelijks gebruiken, maar ook op welke plek zij werkzaam zijn en hoe de communicatie verloopt tussen klanten en medewerkers. De bereikbaarheid en bedrijfscontinuïteit moeten te allen tijde worden gewaarborgd. Met de implementatie van cloud zorgt u voor een consistente productiviteit en samenwerking tussen medewerkers. Gebruikers hebben toegang tot dezelfde communicatiediensten en bedrijfsapplicaties die op één platform staan. Ze schakelen snel met elkaar via videoconferentie, groepschat, groepsmail en andere opties. De integratie met het CRM-systeem zorgt dat gebruikers tevens over alle klantgegevens beschikken.

Snel en veilig overstappen
De digitalisering van de zakelijke markt vraagt om flexibiliteit, connectiviteit, kwaliteit en veiligheid. Trends focust zich op cloud, security, schaalgrootte en innovatie en helpt klanten om een succesvolle digitale transformatie te maken. Het definiëren van een cloudstrategie gaat niet over één nacht ijs en het toepassen van cloudtechnologie gaat samen met bewustwording en inzicht. Onze adviseurs ondersteunen Nederlandse bedrijven in deze digitale transformatie. We staan ondernemers bij in alles wat met zakelijke communicatie te maken heeft. Zorgen dat elk contact gestroomlijnd verloopt. En dat mensen dankzij techniek met elkaar worden verbonden.

Benieuwd wat Trends ICT Groep voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op. 

Scroll