Over dieren en Digitale Transformatie

  • Geschreven door Victor Visser
Over dieren en Digitale Transformatie

Wie wil overleven, zal zich moeten aanpassen aan veranderende omstandigheden. In het dierenrijk is het een waarheid als een koe. Dierensoorten hebben zich in de loop van de tijd aangepast om het hoofd te bieden aan ontwikkelingen als de IJstijd. De dieren die daarin succes hebben, overleven. Degenen die dat niet kunnen, sterven uit (denk aan de dinosauriërs). De mens is het tot dusver aardig gelukt om zich aan te passen. Maar we kunnen en mogen niet tevreden achteroverleunen. De volgende dringende aanpassing dient zich namelijk al aan: de Digitale Transformatie.

Eindig niet als een dinosauriër

Personal computers, internet, smartphones, tablet computers, webshops, cloud computing: de ontwikkelingen zijn de afgelopen twintig jaar in een rap tempo gegaan. De automatisering en het internet zijn vaste onderdelen geworden bij de dagelijkse praktijk van elke organisatie en nagenoeg elke consument.

De nieuwe tijd stelt ook nieuwe eisen aan bedrijven. Wie nu niet goed bereikbaar is via telefoon, website, mail en sociale media, loopt kans om de boot te missen. Hetzelfde geldt voor het plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken: als de werknemers bijvoorbeeld onderweg niet in staat zijn om een offerte te maken of een mail te beantwoorden, dan haken de prospects of klanten al vrij snel af. Ondernemers moeten mee in die ‘Digitale Transformatie’. Wie dat niet doet, loopt kans als een dinosauriër te eindigen.

Tegelijkertijd is het ook makkelijker – en kostenefficiënter – geworden om in te spelen op bijvoorbeeld klanten die van een ondernemer verwachten dat zijn bedrijf bijna altijd beschikbaar is. Met de komst van cloud computing komen de mogelijkheden die vroeger alleen door grote organisaties waren te bekostigen, binnen handbereik van het MKB. Ondernemers kunnen met cloud computing en het bijbehorende ‘betaal-naar-gebruik’-model op eenvoudige en financieel aantrekkelijke wijze zorgen dat zij de boot niet missen.

Werkplek in de cloud

Een werkplek inrichten, is dankzij de cloud een kwestie van een paar muisklikken. En tegen een vast bedrag per maand per werkplek is die werkplek van alle digitale gemakken voorzien. Van telefonie tot tekstverwerking, videoconferencing en centrale gegevensopslag. Tijdelijke drukte? Geen probleem, extra cloud werkplekken zijn zo afgenomen. En kunnen maandelijks ook weer worden afgeschaald als de piekdrukte voorbij is.

De ondernemer hoeft zich dankzij cloud computing ook geen zorgen meer te maken over zaken als beheer en onderhoud van ICT-hard- en software en het maken van back-ups. Dat wordt allemaal verzorgd door de aanbieder van de cloud werkplek. De Digitale Transformatie wordt op deze manier niet alleen vergemakkelijkt: het wordt ook betaalbaar.

Kom naar de gratis masterclass digitale transformatie

Meer weten over succesvol Digitaal Transformeren? Wilt u een pinguïn zijn en geen dinosauriër? Kom dan naar onze masterclass op donderdag 13 oktober in Diergaarde Blijdorp.

 

Scroll