Top 3 voordelen van cloud bellen

  • Geschreven door Victor Visser
Top 3 voordelen van cloud bellen

U weet inmiddels dat ISDN binnenkort met pensioen gaat. Voor MKB-bedrijven betekent dit dat ze op zoek moeten gaan naar alternatieven, zoals overstappen naar cloud telefonie. Voor de meeste organisaties zijn er weinig argumenten tegen de cloud te bedenken. De overstap naar de cloud is bovendien niet complex.

In dit blogartikel geef ik de 3 belangrijkste voordelen van cloud bellen.

Voordelig

Het grootste voordeel van cloud bellen is het aantrekkelijke kostenplaatje. De overstap van ISDN naar cloud bellen zal in vele gevallen een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Bellen via internet is namelijk voordeliger en levert gemiddeld een besparing van 25% op zakelijk belverkeer. Je kunt namelijk gratis onderling bellen. En die besparing wordt alleen maar groter als je daarnaast ook veel internationaal belt. Stap je dus over op cloud bellen dan kun je gratis met je collega’s over de hele wereld bellen.

Optimaal bereikbaar

Als bedrijf wil je optimaal bereikbaar zijn. Dat wil zeggen dat je liever geen ‘in gesprek toon’ wilt horen. Met cloud bellen kun je een wachtrij functie in stellen. Hierdoor krijgt je geen in gesprek toon als de lijn bezet is maar een aangenaam muziekje en een plaats- of tijdmelding (“u bent tweede in de wachtrij of de wachttijd bedraagt 3 minuten”). Zodra de lijn weer vrij is, wordt de beller automatisch doorgeschakeld naar een vrij toestel. Ook is het mogelijk om een keuzemenu in te stellen waarmee de beller zelf naar de juiste persoon wordt geleid.

Toekomstbestendig

Het tijdperk van ISDN komt in 2019 ten einde en door nu over te stappen heeft u alle tijd en rust om te migreren naar een nieuwe telecomomgeving. U weet zeker dat u klaar bent voor de toekomst. En dat tegen lagere kosten, want door de hoge kosten die ISDN-telefonie met zich meebrengen zal de overstap voor de meeste bedrijven direct een kostenbesparing opleveren.
Wilt u weten of uw bedrijf klaar bent voor de overstap naar cloud bellen? Wij bieden u vrijblijvend een uitgebreide Telecomscan aan op locatie.

Gratis telecomscan

Scroll