Veilig digitaal thuiswerken met SAM

  • Geschreven door Arnaud Nelemans
Veilig digitaal thuiswerken met SAM

Werknemers hebben ook als ze thuiswerken toegang nodig tot vertrouwelijke informatie. Toch werken ze op afstand vaak op eigen apparaten en met deelprogramma’s, blijkt uit nieuw onderzoek. Hoe veilig is dat?

Nu meer dan ooit wordt er door het vele thuiswerken via allerlei onbeheerde netwerken contact gelegd met uw netwerk. Daarom is het van belang dat u goed zicht heeft op wat er allemaal op uw netwerk gebeurt.

Wellicht bent u al bekend met firewalls, virus- en anti-malware scanners. Vormen van deze soft- en hardware houden veel tegen, maar nooit alles. Cybercriminelen bedenken dagelijks nieuwe manieren om misbruik te maken van kwetsbare netwerken. Dit varieert van het stelen van uw data tot het misbruik maken van uw processorkracht om zo grotere bedrijven aan te kunnen vallen.

Cybercriminaliteit
Wij bij Trends hebben de filosofie dat elk netwerk op een dag slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. Hoe ‘veilig’ het netwerk ook lijkt vanaf de buitenkant. Uw reguliere beveiliging is niet opgewassen tegen deze aanvallen en zal uw netwerk niet 100% van de tijd van de juiste bescherming voorzien.

De oplossing
Gelukkig is er een oplossing in de vorm van de SAM, wat staat voor Scan – Analyse – Manage. Het SAM Cyber Alarm scant 24 uur per dag uw netwerk op kwaadaardig gedrag. Het voert een realtime analyse uit, kijkt of er niet gecommuniceerd wordt met foute bestemmingen en of het gedrag van uw apparatuur niet anders doet dan normaal.

De SAM is voorzien van een zeer eenvoudige alarmering via e-mail en ons dashboard, zodat u snel de juiste maatregelen kunt nemen. Niet geheel onbelangrijk: SAM is tevens volledig AVG-proof.

Wilt u meer informatie?
Heeft u interesse in de SAM voor uw organisatie of wilt u wat meer weten over de mogelijkheden rondom cyber security? Neem dan contact op met uw accountmanager van Trends ICT of download de whitepaper.

Lees het hele artikel op: https://www.ad.nl/ad-werkt/thuis-werken-we-digitaal-onveilig-zonder-dat-we-het-doorhebben~a4ea75e3/ *bron: A.D. 13 oktober 2020

Scroll