Veilig en snel van ISDN naar IP

  • Geschreven door Victor Visser
Veilig en snel van ISDN naar IP

KPN heeft bekendgemaakt per 1 september 2019 te stoppen met ISDN. Ook is bekend dat nog 20 procent van de Nederlandse bedrijven gebruik maakt van deze traditionele telefoniedienst. Het is dus raadzaam om tijdig een alternatief te vinden. En dat alternatief is in de meeste gevallen VoIP.

Duurzame oplossing


ISDN is een relatief dure dienst. Overstappen kan daardoor voor bedrijven vaak een flinke besparing opleveren. Naast vaste telefonie werken ook bijvoorbeeld het pinautomaat, inbraak- en brandalarm en de fax via de telefoonlijn. De alternatieven voor alarmering over ISDN zijn net als bij telefonie cloud based. Internetdiensten zijn van hoge kwaliteit en al veelvuldig in gebruik en zijn minstens zo stabiel als ISDN.

Alarmering over IP

Er zijn een aantal opties die overstappen van alarmering via ISDN mogelijk maken. U kunt nog altijd terugvallen op een simpele analoge lijn. Naast de kosten is de stap terug naar zo’n ouderwetse dienst niet ideaal te noemen voor bedrijven in de digitale transitie. Zelf aan de slag gaan met IP-verbindingen vergt te veel kennis en ervaring. U kunt beter kiezen voor volledige ondersteuning en begeleiding van de alarminstallateurs. 
Een andere optie is alarm afnemen als volledig IP-gebaseerde dienst. Alarmering moet altijd werken. U beschikt over het meldkamerabonnement en alles rondom fysieke beveiliging. De IP verbinding en back-up verbindingen worden volledig uit handen genomen door Trends ICT Groep.

Stap tijdig over


Bij de overstap ontvangt u zelfs meer mogelijkheden en opties dan u nu gewend bent. Naast kostenbesparend is deze dienst zeer flexibel en schaalbaar en kunt u rekenen op een hoge betrouwbaarheid. Maak tijdig de transitie van ISDN naar IP. Kies voor een futureproof oplossing en laat u informeren over de mogelijkheden van IP.

Vraag nu de Telecomscan aan

Het is niet de vraag of u gaat overstappen maar wanneer! Gebruik tijdens uw oriëntatie onze uitgebreide Telecomscan.

 

 

 

 

 

Scroll