Een uitzendbureau beter beveiligd door Cloud ICT

Richelle Verhagen is eigenaresse van een uitzendbureau. Het contact en de afspraken met sollicitanten houdt ze bij via Outlook op haar computer.

“De computer was al een paar jaar oud en de programma’s waren helemaal niet up-to-date. Ik was niet zo bezig met virusscanners en updates. Voor mij was het een prima manier om mijn sollicitanten te mailen en agenda bij te houden.”

Omdat Richelle haar virusscanner en updates niet regelmatig bijhield, was de beveiliging van haar computer kwetsbaar. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ze slachtoffer werd van ransomware.

“Ik kreeg een e-mail met een betalingsherinnering. Ik was er toch echt zeker van dat ik al mijn facturen betaald had. Toen ik de bijlage opende ging het mis. Al mijn bestanden werden versleuteld, waaronder de CV’s van mijn sollicitanten. Helaas had ik ook geen back-up gemaakt.”

Alle bedrijfsdata veilig opgeslagen in de cloud

Trends heeft alle bedrijfsdata van Richelle nu beter beveiligd. Alle e-mail, agenda-afspraken en CV’s hebben we veilig bij ons in de cloud opgeslagen. Dagelijks maken we back-ups op verschillende tijdstippen en Richelle kan altijd en overal inloggen via remote desktop.

“Trends heeft al mijn ICT uit handen genomen. Ik kan inloggen op een extern bureaublad waarin al mijn bestanden, e-mail en agenda staan. Dat kan ook via mijn tablet of telefoon, voor het geval dat ik thuis werk of een afspraak buiten de deur heb. Een ander voordeel is dat ik veel makkelijker in de bestanden, mails en agenda van mijn collega’s kan kijken. Trends beveiligt al mijn bedrijfsgegevens, dus daar hoef ik me geen zorgen meer om te maken.”

Het uitzendbureau van Richelle en haar gevoelige data zijn goed beveiligd in de cloud. Wilt u ook zorgeloos online werken? Lees alles over informatiebeveiliging en cyber security of neem contact met ons op voor advies.

Meer cases Minder cases
Paralax
Scroll