Bereikbaar zijn is cruciaal voor FP-Ruys

Een goed werkend communicatiesysteem is het kloppend hart van de klantenservice. Daarom is het zo belangrijk om een bedrijf met kennis en deskundigheid in te schakelen voor het inrichten van de telefonische helpdesk. FP-Ruys, leverancier van postverwerkende systemen, was zo verstandig om tijdig Trends in te schakelen. Met resultaat.

FP-Ruys is een vooraanstaand leverancier van postverwerkende systemen zoals frankeermachines en enveloppenvulmachines. De klant kan daarmee op efficiënte wijze zijn post verwerken, of het nu gaat om enkele of vele duizenden brieven per dag. FP-Ruys beschikt over een landelijk werkende technische dienst die verantwoordelijk is voor ruim 23 duizend onderhoudscontracten. Terecht beseft het bedrijf dat de kracht van een onderneming staat of valt met de service die aan de klanten wordt geboden. Zo zijn er servicecontracten voor service binnen 48 uur, maar ook binnen 2 uur, bij de klant aan kantoor.

Cruciaal
Het kloppend hart van dit serviceapparaat is de telefonische helpdesk, waar alle vragen en serviceverzoeken binnenkomen. Het is duidelijk dat de bereikbaarheid van deze helpdesk cruciaal is voor FP-Ruys. Bij de verhuizing van Den Haag naar een nieuw pand in Zoetermeer wilde FP-Ruys dan ook meteen de zaken goed aanpakken en het bedrijf schakelde Trends in.

VoIP
Trends adviseerde een volledig nieuwe, op VoIP-gebaseerde telefonieomgeving. VoIP is een uiterst flexibele manier om telecommunicatie te implementeren en levert bovendien in de meeste gevallen een aanzienlijke kostenbesparing op. Voor internet, VoIP en de integratie van vaste en mobiele netwerken leverde Trends een glasvezel-infrastructuur. Het o zo cruciale contact center draait met behulp van VM Ware. Dat is niet alleen omdat Siemens OpenScape bij voorkeur op een virtuele serveromgeving draait. Het bespaart kosten aan hardware, stroomverbruik en kosten voor een airconditioning in de serverruimte. Bijkomend voordeel is dat in het geval van een calamiteit alle informatie veilig op een remote locatie staat.

Redundant
Bijzonder is, dat het hele systeem volledig redundant is uitgevoerd, zowel op systeemniveau, als qua netwerk en infrastructuur, met behulp van verbindingen met meerdere providers. De hoofdverbinding loopt via een SIP-trunk van Vodafone, terwijl er als backup twee ISDN-2 verbindingen van KPN aanwezig zijn. “Op deze manier kunnen we er gerust op zijn dat we altijd bereikbaar zijn en aan onze onderhoudscontracten kunnen voldoen”, zegt Ede Bartl, technisch directeur van FP-Ruys. “Want ons bedrijf staat of valt met onze klantenservice.”

FP-Ruys is dan ook bijzonder tevreden over de samenwerking met Trends: “Een goede oplossing, betrouwbaar uitgevoerd en op tijd geleverd. Wat wil je nog meer?”

Meer informatie over FP-Ruys: fp-ruys.nl

Meer cases Minder cases
Paralax
Scroll