Nieuwe communicatieoplossing voor Jumbo, Shipping en Offshore

Het vervoer van bijzondere, zware ladingen over zee is een zeer gespecialiseerde business. Jumbo Shipping and Offshore in Schiedam is al decennialang een belangrijke speler in die markt. Het bedrijf is marktleider in zware en bijzondere transporten met een vloot van 12 speciaal hiervoor ontworpen schepen en heeft al sinds de start Rotterdam als thuishaven. Medio 2013 verhuisde het bedrijf van de binnenstad van Rotterdam naar een nieuw, modern kantoorpand aan de Havenstraat in Schiedam. Een mooie gelegenheid om ook met het communicatiesysteem ‘schoon schip’ te maken.

“Betrouwbare apparatuur en een goede bereikbaarheid is van essentieel belang voor een internationaal opererend bedrijf als Jumbo”, zegt André Walraven, manager ICT bij Jumbo. Daarom maakt Jumbo al vanaf 2012 gebruik van een Siemens OpenScape Office LX systeem, geleverd en onderhouden door Trends ICT Groep.

VoIP
Het ruim opgezette kantoor bevat comfortabele werkplekken, en mooie vergaderruimtes en spreekkamers. De werknemers kunnen gebruik maken van flexibele werkplekken waardoor er efficiënt gewerkt kan worden. Ook zijn er ruimtes waar even gerelaxt kan worden en contacten worden gelegd met collega’s. Er zijn twee pc-bedienposten voor de receptiemedewerkers, en de ruim 300 medewerkers gebruiken een IP-toestel en MyPortal-software waardoor ze de beschikking hebben over veel functionaliteit, waaronder een beschikbaarheidsstatus, een logboek, koppeling met Outlook-mail en voicemailtoegang vanaf de pc op kantoor of vanaf een app op de smartphone.

SLA
Omdat Jumbo 24 uur per dag bereikbaar moet zijn, is er een SLA afgesloten met Trends waardoor eventuele storingen snel worden verholpen. Jumbo heeft ook het beheer van het systeem uitbesteed aan Trends, die de medewerkers traint hoe er met de apparatuur en de software gewerkt moet worden.

Samenwerking
“Omdat Trends het beheer doet van de Siemens Openscape LX en onze medewerkers traint, hoeven we ons geen zorgen te maken over een goede werking van het systeem”, zegt Walraven. “En tijdens de verhuizing zijn de binnenkomende gesprekken door Trends omgeleid naar een enkele mobiele nummers, waardoor Jumbo voor de klanten bereikbaar bleef. Wij zijn, kortom, zeer tevreden over de samenwerking met Trends.”

Meer informatie over Jumbo : jumbomaritime.nl

Meer cases Minder cases
Paralax
Scroll