Kébol investeert in slimme kantoorautomatisering

Kébol in Rijsenhout is een familiebedrijf binnen de wereldwijde import en export van bloembollen. Na de overname van Braintel in de zomer van 2020, werd het bedrijf klant bij Trends. Met de overname werd de telefonieomgeving gemigreerd van Telfort Hosted naar KPN ÉÉN: een geïntegreerde oplossing voor vast en mobiel bellen, internet en online software. Vanwege de goede ervaring en de noodzaak voor het vervangen van de verouderde serveromgeving, heeft Kébol Trends gevraagd voor een toekomstbestendige oplossing die de on-premise serveromgeving vervangt.

De uitdaging
Teun Pronk is Manager Operations bij Kébol en intern de projectleider voor de realisatie van de servermigratie: “Kébol had het vervangen van de server al enige tijd op de planning staan. Het bedrijf is gegroeid en de druk op internetorders neemt toe, waardoor we behoefte hebben aan een betrouwbare en en stabiele serveromgeving. Het level van service en onderhoud hebben ook meegespeeld in de keuze voor een geschikte ICT-partner.” Kébol zocht daarnaast naar een nieuwe e-mailstructuur in de cloud, als modern alternatief van de lokale mailserver. Voor een goede synchronisatie en realtime omgeving. In maart werd de uitvraag gedaan en in juli was alles overgezet en geïmplementeerd.

De oplossing
Voor deze specifieke situatie heeft Trends ervoor gekozen om de fysieke servers te vervangen voor één exemplaar met de toevoeging van verschillende virtuele serveromgevingen. Door de installatie van de Fortinet FortiGate Firewall wordt geavanceerde beveiliging geboden die het netwerk en bedrijfsgevoelige data beschermt. Om ervoor te zorgen dat alle vertrouwde Office programma’s up-to-date blijven, is de exchange server gemigreerd naar Microsoft Office 365. Zo werkt iedereen altijd met de laatste versie. Met deze migratie is Kébol weer toekomstbestendig is op het gebied van kantoorautomatisering welke volledig door Trends wordt beheerd middels een support SLA.

Het resultaat
Pronk: “Op onze locatie werken we met zo’n 30 personen. De migratie is soepel verlopen en in de dagelijkse praktijk heeft niemand iets gemerkt van de nieuwe serveromgeving. De synchronisatie werkt goed en we ervaren geen problemen met de verbinding. Kortom, alles werkt zoals het zou moeten werken. De belofte op papier is waargemaakt. Als grootste winst zou ik het gebruiksgemak willen onderstrepen. We konden meteen verder met waar we gebleven waren. Dankzij de goed ingerichte SLA weten we welke kwaliteit we kunnen verwachten. Natuurlijk zijn er altijd extra’s mogelijk en is denkbaar om op den duur uit te breiden.” Zo staat het vervangen van enkele oude PC’s nog op de planning bij Kébol.

Over Trends ICT

Trends ICT helpt al meer dan 35 jaar de beste telecom- en automatiseringsoplossing te vinden voor haar klanten. Die ervaring brengt Trends ICT mee als ze voor haar klanten op zoek gaat naar een passende oplossing voor uw situatie.

Trends ICT heeft alles in eigen hand, van het leggen van de bekabeling tot en met de laatste muis aan de computer, en alles wat daartussen zit. Zo heeft de klant voor de complete bedrijfscommunicatie en automatisering maar één leverancier om mee te sparren. Dat maakt het wel zo makkelijk.

Benieuwd wat Trends ICT Groep voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op.

Meer cases Minder cases
Paralax
Scroll