LoketTelefonie en PrivateCloudVoIP voor zorgeloze communicatie op school

Basisschool St. Antonius Abt in Eindhoven van pilot naar dagelijks gebruik
Communicatie is vanzelfsprekend in het onderwijs. Van leraar naar leerling, en omgekeerd, en van school naar ouders. Telecommunicatie is een belangrijk middel voor de school om contact te houden met ouders, verzorgers, leveranciers en bestuurders. Maar voor veel scholen is het een grote uitdaging om te zorgen voor de juiste abonnementen, telefoons en alles wat ermee te maken heeft.

VoIP
LoketTelefonie wil scholen graag helpen bij het in kaart brengen en optimaliseren van hun telecommunicatievoorziening. Volledige ‘ontzorging’ staat daarbij voorop. Bij de start van LoketTelefonie in 2014 deed basisschool St. Antonius Abt in Eindhoven enthousiast mee met de eerste pilot. De dienst die LoketTelefonie levert is gebaseerd op bellen via internet (VoIP), waarbij de kosten laag zijn en investeringen binnen enkele jaren worden terugverdiend.Betrouwbaar systeem
Bij St. Antonius Abt was de vraag naar een betrouwbaar systeem om te bellen en gebeld te kunnen worden belangrijk. De veiligheid van de kinderen en de bereikbaarheid van de ouders staat daarbij voorop. Daarnaast moet er automatisch worden doorgeschakeld naar een ander toestel, wanneer hij op de binnenkomende werkplek niet wordt beantwoord. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste: de school wil niet hoeven nadenken over de achterliggende techniek én de investeringen binnen 4 jaar terug kunnen verdienen door te besparen op de belkosten.

Ontlasten

De dienst PrivateCloudVoIP van LoketTelefonie biedt de school de mogelijkheid te focussen op het onderwijs. Naar de communicatievoorzieningen heeft St Antonius Abt geen omkijken. Inmiddels is de pilot omgezet in een dienst voor dagelijks gebruik. Op de school is een VPN-router geïnstalleerd, die verbinding maakt met een @COM-server in een private cloud, een hardware/software telefooncentrale waarmee zeer flexibele telecomdiensten kunnen worden aangeboden. LoketTelefonie heeft er in samenwerking met de beheerder van het lokale netwerk op school, LiveAtSchool, voor gezorgd dat het netwerk gereed werd gemaakt voor PrivateCloudVoIP. En met beveiligingsbedrijf Mansveld is ook het inbraakmeldsysteem omgebouwd en naast de telecomvoorziening opgenomen om te besparen op de hoge kosten van traditionele telefoonlijnen. Dit alles om de school volledig te ontlasten van alles wat met telecom te maken heeft. De school koos verder voor enkele vaste toestellen en voor de rest draadloze DECT-handsets, die eenvoudig te bedienen zijn en waarmee simpel kan worden doorverbonden. Ook is er een antwoordapparaat geïnstalleerd.
“Als basisschool wil je altijd bereikbaar zijn! Fijn dat de ‘lijntjes’ met LoketTelefonie kort zijn zodat wij ons kunnen richten op het verzorgen van goed onderwijs”, zegt directeur Geert van Stiphout.

SKPO
St. Antonius Abt is onderdeel van de Stichting Katholiek en Protestants Christelijk Onderwijs (SKPO), waarbij 36 basisscholen in de regio Eindhoven zijn aangesloten. Medio 2014 is ook het Stafbureau in Eindhoven door LoketTelefonie aangesloten. Het stafbureau van de stichting heeft alle scholen van SKPO geadviseerd om LoketTelefonie te overwegen en 60 procent heeft inmiddels de overstap gemaakt.

CastelloServe
en Partners
LoketTelefonie is een initiatief van ICT-advies- en projectbureau CastelloServe, in samenwerking met Schoolnet Eindhoven, de glasvezel- en internetleverancier van diverse schoolorganisaties in de regio. Het succes van LoketTelefonie is inmiddels zo groot dat ook scholen, kindcentra en andere maatschappelijke instellingen in alle regio’s van Nederland worden benaderd. De technische realisatie van PrivateCloudVoIP is gerealiseerd samen met Trends ICT Groep uit Rotterdam, leverancier van automatiseringsoplossingen voor het MKB in Nederland. De leverancier van de publieke telefoonaansluitingen is oneCentral uit Haarlem.

CastelloServe-fixed

skpo-logo-2

Meer cases Minder cases
Paralax
Scroll