Mastermate centraliseert telefonie in datacenter

Mastermate is een landelijke keten van professionele, technische groothandels voor de bouw en bouwgerelateerde bedrijven. Het is een franchiseformule waarbij regionale familiebedrijven zijn aangesloten, waarvan sommige al tientallen jaren bestaan. Kwaliteit en persoonlijk vakmanschap staan in alle activiteiten van Mastermate centraal.

Het is duidelijk dat een keten van bedrijven met dergelijke verschillende achtergronden beschikt over een grote verscheidenheid aan communicatiesystemen. Elk van de 34 vestigingen heeft zijn eigen telefonieoplossing, bestaande uit hard- en software van diverse merken en leeftijden. Dit betekende veel technisch complexe systemen, waarvan het beheer complex is. De wens van Mastermate was om deze systemen te standaardiseren én te centraliseren. Trends ICT Groep adviseerde daarbij.

Schaalbaar
Trends zette een gedegen adviestraject op en koos er uiteindelijk voor om Mastermate Siemens Openscape Office aan te raden. Met deze schaalbare oplossing kunnen vanuit een centraal platform vele honderden toestellen en aansluitingen worden beheerd. OpenScape Office werd door Trends geplaatst en ingericht in een Telecity datacenter van Mastermate.

Centrale beheerplek
Als eerste werden het hoofdkantoor in Hoevelaken en de vestigingen in Delfgauw, Deventer en Zwolle aangesloten op het gecentraliseerde Siemens platform. De volgende locaties die aan de beurt komen, zijn Apeldoorn en Arnhem. Uiteindelijk worden alle vestigingen via het bestaande datanetwerk op het platform actief. Tegen die tijd zullen alle 400 toestellen te beheren zijn via één centrale beheerplek.

Ad hoc
Maar ook nu ondervindt manager ICT van Mastermate Erwin Stokvisch al de voordelen van deze oplossing. Stokvisch: “We kunnen ad hoc toestellen en licenties bestellen, en daarna zelf binnen no-time een locatie omzetten van de oude telefooncentrale naar het nieuwe Siemens platform. Dit scheelt enorm veel tijd en bespaart een hoop installatie- en projecturen die we in het verleden moesten uitbesteden.”

Meer informatie over Mastermate: mastermate.nl

Meer cases Minder cases
Paralax
Scroll