Trends levert kennis en support aan Stokvis Group

Kennis van zaken is onbetaalbaar. Dat ondervond ook IT Manager Marcel Hogervorst van Stokvis Group, een bedrijf dat is gespecialiseerd in aandrijftechniek, besturingen, machinebouw en onderhoud. Toen de IT-beheerder het bedrijf verliet, was in één klap alle kennis omtrent het communicatiesysteem, gebouwd met open-source software Asterisk, vertrokken. Gelukkig had Trends meer dan voldoende kennis in huis om de leemte op te vullen.

In 2010 bouwde Stokvis Group in eigen beheer een telefoonarchitectuur op basis van Asterisk. Toen de verantwoordelijke IT-beheerder het bedrijf verliet, stond Stokvis Group voor de keuze om over te stappen naar een ander platform, óf een partner met de nodige kennis van zaken te zoeken.

Na een eerste contact met Trends Telematics, verzocht Stokvis Group om een inventarisatie te doen van de bestaande architectuur. Trends heeft veel kennis in huis met betrekking tot het gebruikte Asterisk platform. Onder meer de @Com Business Manager is gebaseerd op deze open-source software. Trends kon dan ook feilloos inspringen op het bestaande systeem en zelfs de nodige verbeteringen adviseren.

Stokvis koos ervoor om met Trends in zee te gaan. De bestaande Asterisk-architectuur werd omgezet naar @Com Business Manager. Het hele systeem is robuust en redundant uitgevoerd, door middel van twee @COM-servers met respectievelijk 61 en 30 VoIP-verbindingen (SIP trunks) voor externe gesprekken, plus een backup-voorziening op basis van een conventionele ISDN15-verbinding.

De elf locaties van Stokvis Group, verspreid over heel Nederland en België, zijn voorzien van 260 IP-toestellen. Op deze manier zijn een optimale bereikbaarheid en klantcontact verzekerd en kunnen de medewerkers onderling uiterst kostenefficiënt met elkaar communiceren. Met het succesvolle realisatietraject, heeft Stokvis Group besloten om ook de service en het onderhoud aan Trends uit te besteden.

“Het contact met de @Com-specialisten verloopt altijd uiterst prettig”, zegt IT Manager van Stokvis Group Marcel Hogervorst. “We zien Trends eigenlijk niet als een leverancier, maar als een partner.” Het mooiste compliment dat je kunt krijgen van een klant!

Meer informatie over het Stokvis Group: stokvis.eu

Meer cases Minder cases
Paralax
Scroll