De Haagse Colleges Breidt IP-telefonie verder uit via het GlasLokaal glasvezelnetwerk

Dat IP-telefonie ook voor onderwijsinstellingen een bijzonder aantrekkelijk alternatief is, bewijst de keuze van de Haagse Colleges in Den Haag voor Voice over IP (VoIP), ofwel telefonie over het datanetwerk.

De Haagse Colleges bestaat uit zes ondernemende, zelfstandige scholen. De zes locaties beschikten tot voor kort elk over een eigen gedateerd telefoniesysteem, met nadelige gevolgen als hoge operationele en beheerkosten tot gevolg. De Haagse Colleges nam in 2009 contact op met Trends ICT Groep met het verzoek voor een voorstel voor de integrale telecominfrastructuur binnen de zes scholen. Inmiddels zijn drie van de zes locaties overgestapt op de gecentraliseerde IP telefonie omgeving. Locatie nummer vier, het Zandvlietcollege, wordt februari aangesloten.

Trends ICT Groep adviseerde Het Zandvlietcollege over te stappen op VoIP via Trends’ eigen gecentraliseerde en op Asterisk open source software gebaseerde telefoniesysteem @COM Business Manager. Daarbij gebruikmakend van de flexibele online IP-diensten van Onecentral.

Groot voordeel hierbij is dat de Haagse Colleges zijn aangesloten op het supersnelle glasvezelnetwerk van GlasLokaal in Den Haag, wat het aantal IP-mogelijkheden vrijwel onbeperkt maakt.

Meer nieuws Minder nieuws
Paralax-oplossingen
Scroll