Eenvoud, gemak en flexibiliteit. Het zijn de drie sleutelwoorden van de cloud werkplek. Maar het moet wel op een veilige manier gebeuren, zodat cybercriminelen en hackers geen toegang tot applicaties en bedrijfsgegevens krijgen. Hoe veilig is werken in de cloud eigenlijk?

Veiligheidsmaatregelen cloud aanbieder

De verantwoordelijkheid voor een veilige cloud werkplek ligt in eerste instantie bij de cloud aanbieder. Deze zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde medewerkers toegang krijgen tot applicaties en data. Daarvoor heeft de cloud aanbieder e-security hard- en software in zijn datacenters. Daarnaast worden zowel de applicaties als de gegevens continue geback-upt. Is er een calamiteit, dan is er altijd een recente versie van de software en de data terug te halen. De cloud aanbieder investeert ook jaarlijks in het up-to-date houden van de e-security én de kennis van zijn ICT-specialisten.

Veiligheidsmaatregelen ondernemer

Voor de ondernemer zijn ook de nodige taken weggelegd als het gaat om veilig werken in de cloud. Het personeel moet worden voorgelicht hoe belangrijk het is dat hackers geen toegang krijgen tot de bedrijfsapplicaties en –data. Het is ook verstandig om gebruik te maken van Mobile Device Management of Enterprise Mobility Management software. Daarmee wordt ingeregeld dat de bedrijfsapps en -data worden gescheiden van de persoonlijke zaken op de smartphone en tablet computer.

Wilt u meer weten over: hoe veilig is werken in de cloud? Lees dan ons e-book e-security, onderneem veiliger.

 

Anderen bekeken ook deze pagina’s over werken in de cloud:

Waarom kiezen een werkplek in de cloud?

Werken in de cloud. Wat zijn de voordelen?

[mautic type=”form” id=”53″]

Scroll