Informatiebeveiliging en cyber security

Hoe is de cyber security van uw bedrijf geregeld? Cyber crime in Nederland is een probleem dat de economie jaarlijks miljarden kost. Datalekken en ransomware aanvallen kunnen ook uw bedrijf veel geld kosten. Databeveiliging is bovendien één van de speerpunten van de AVG- en GDPR-wetgeving.

Wat is cyber security?

Cyber security omvat alle maatregelen die u moet nemen rondom uw computerbeveiliging, internetbeveiliging en netwerkbeveiliging. Heel belangrijk als u uw bedrijf wilt inrichten op het nieuwe werken. Een goed doordacht beleid voor informatiebeveiliging helpt om cyberaanvallen en hackers buiten de deur te houden. Bovendien voorkomt u hiermee datalekken, computervirussen en ransomware.

Trends checkt uw cyber security op 4 soorten maatregelen:

 • Software van uw bedrijf.
 • Hardware van uw bedrijf.
 • Toegang tot uw bedrijfsgegevens.
 • Bewustzijn van cyber security onder uw medewerkers.

De eerste stap: een netwerkscan

Cyber security kan lastig zijn als u niet weet welke computers u in uw netwerk moet beschermen. Daarom is een netwerkscan een goede eerste stap. Met een cyber security audit maakt Trends ICT Groep een overzicht van uw bedrijfsnetwerk en de medewerkers die toegang hebben. Bovendien leggen we direct vast welke beveiligingssoftware u heeft en updaten we de software regelmatig zodat het altijd voldoet aan de veiligheidsnormen.

Beveiliging in de cloud

Het lijkt onlogisch om uw gegevens in tijden van toenemende cybercriminaliteit in de cloud op te slaan. Toch is werken in de cloud veel veiliger dan ICT in eigen beheer. Zo hoeft u zelf geen hardware meer te onderhouden. Uw software en data staan bovendien in onze veilige datacenters in Nederland. We maken meerdere keren per dag backups van uw gegevens. Zelfs bij een ransomware-uitbraak of computervirus kunt u binnen een dag weer aan het werk. In de cloud werkt u veilig en vertrouwd online.

Bewustwording onder medewerkers

U heeft overzicht van uw bedrijfsnetwerk en u werkt veilig in de cloud. Toch kunnen de privacy en online veiligheid van uw klanten nog steeds in gevaar komen. Bijvoorbeeld als uw medewerkers USB-sticks en wachtwoorden laten slingeren.
Trends stelt samen met u een securitybeleid op. Hiermee werkt u aan de bewustwording van informatiebeveiliging onder uw medewerkers. Denk hierbij aan:

 • Tips voor cyber security en veilig internetten.
 • Beveiliging van computers.
 • Virussen en ransomware voorkomen en herkennen.
 • Sterke wachtwoorden.
 • Beveiliging van persoonsgegevens.
 • Encryptie van gevoelige data.

Informatiebeveiliging uitbesteden?

Het uitstellen van cyber security kan u als ondernemer duur komen te staan. Met een vast bedrag per gebruiker per maand, werkt u al veilig in de cloud.

Benieuwd hoe u veiliger kunt werken en kunt besparen op ICT-onderhoud? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Alessandra

Vaste & mobiele telefonie
010 - 281 22 43
a.burgers@trends.nl

boek

Gratis e-book
E-security: Onderneem Veiliger!

Download

Wilt u een kennismaking plannen?

Vul onderstaand formulier in en ik maak snel een afspraak met u.

  Nieuwsbrief

   Scroll