Informatiebeveiliging en cyber security

Zijn de informatiebeveiliging en cyber security oplossingen van uw bedrijf goed geregeld? Cyber crime in Nederland is namelijk een probleem dat de economie jaarlijks miljarden kost. Datalekken of ransomware aanval kunnen ook uw bedrijf veel geld kosten. Databeveiliging is bovendien één van de speerpunten van de AVG-privacywet. Ontdek welke maatregelen u kunt nemen om uw informatiebeveiliging onder controle te krijgen, zodat uw bedrijf veilig online kan werken.

Wat is informatiebeveiliging?

Cyber crime omvat alle maatregelen die u moet nemen rondom uw PC-beveiliging, internetbeveiliging en netwerkbeveiliging. Een goed doordacht beleid voor informatiebeveiliging helpt om cyberaanvallen en hackers buiten de deur te houden. Bovendien voorkomt u hiermee datalekken, computervirussen en ransomware.

Trends baseert uw cyber security op 4 soorten maatregelen:

  • Software van uw bedrijf.
  • Hardware van uw bedrijf.
  • Toegang tot uw bedrijfsgegevens.
  • Bewustzijn onder uw medewerkers.

IT-beveiliging begint met een inventarisatie

Computerbeveiliging kan lastig zijn als u niet weet welke computers u in uw netwerk moet beschermen. Daarom is een netwerkscan een goede eerste stap. Met een cyber security audit maken we een overzicht van uw bedrijfsnetwerk en de medewerkers die toegang hebben. Bovendien leggen we direct vast welke beveiligingssoftware u heeft. Door deze software regelmatig te updaten, houden we uw PC’s veilig.

Beveiliging in de cloud

Het lijkt onlogisch om uw gegevens in tijden van toenemende cybercriminaliteit in de cloud op te slaan. Toch is werken in de cloud veel veiliger dan ICT in eigen beheer. U hoeft zelf geen hardware meer te onderhouden. Uw software en data staan bovendien in de veilige online opslagruimte van Trends. We maken meerdere keren per dag back-ups van uw gegevens. Zelfs bij een ransomware uitbraak of computervirus, kunt u dus binnen een dag weer aan het werk. In de cloud werkt u veilig en vertrouwd online.

ICT security awareness onder uw medewerkers

U heeft een overzicht gemaakt van uw bedrijfsnetwerk en u werkt veilig in de cloud. Toch kunnen de privacy en online veiligheid van uw klanten nog steeds in gevaar komen. Bijvoorbeeld als uw medewerkers USB-sticks en wachtwoorden laten slingeren. Trends stelt samen met u een securitybeleid op. Hiermee werkt u aan de bewustwording van informatiebeveiliging onder uw medewerkers. Denk hierbij aan zaken als:

  • Tips voor cyber security en veilig internetten.
  • Beveiliging van computers.
  • Virussen en ransomware voorkomen en herkennen.
  • Sterke wachtwoorden.
  • Beveiliging van persoonsgegevens.
  • Encryptie van gevoelige data.

Informatiebeveiliging uitbesteden?

Het uitstellen van cyber security kan u als ondernemer duur komen te staan. Met een vast bedrag per gebruiker per maand, werkt u al veilig in de cloud. Benieuwd hoe u veiliger kunt werken en kunt besparen op ICT-onderhoud? Lees onderstaande cases of neem contact met ons op voor een offerte.

Implementatieproces

Onderzoeken

Implementatie oplossing

Training medewerkers

Mark

salesmedewerker
010-2812202
info@trends.nl

boek

Gratis e-book
E-security: Onderneem Veiliger!

Download

Wilt u een kennismaking plannen?

Vul onderstaand emailformulier in en ik maak spoedig een afspraak met u.

Nieuwsbrief

Scroll