Thuiswerken als crisismaatregel tegen coronavirus

Nederlandse organisaties treffen preventieve maatregelen tegen het coronavirus, dat sinds eind februari ook in Nederland rondwaart. Volgens vakbond FNV zijn werkgevers verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek voor werknemers. Gedwongen maatregelen geven inzicht in de mogelijkheden rondom thuiswerken en remote werken. Ook daarin moet de werkgever ondersteunen met de juiste middelen op basis van cloud computing. De werknemer hoeft zich alleen maar te richten op een goede internetverbinding op de plek waar gewerkt wordt. Voor organisaties is dit meer dan ooit de tijd om de zakelijke ICT-infrastructuur te herzien.

Gebruik maken van slimme technologie

Het aantal besmettingen in Nederland loopt op en de angst voor het coronavirus grijpt om zich heen. Congressen en grote vergaderingen met internationale gasten worden afgezegd, sommige werknemers moeten verplicht vanuit huis werken en werkgevers vragen informatie op bij instanties hoever ze mogen gaan met het controleren van werknemers. Daarnaast zijn er grote zorgen over de financiële en economische impact van het virus. Beleggers beleefden de slechtste periode sinds de financiële crisis in 2008. Nederlandse werkgevers zien zich gedwongen maatregelen te nemen om verdere uitbraken van het virus te voorkomen.

Juist nu is de uitgelezen kans om de zakelijke ICT-infrastructuur zo in te richten, dat deze bestand is tegen onverwachte situaties. Thuiswerken is een passende oplossing voor werkgevers die een veilige en gezonde werkplek willen creëren voor werknemers. Remote werken wordt ondersteund door technologische ontwikkelingen en slimme communicatiehulpmiddelen. Zodoende verplaatst de werknemer zich enkel en blijft het werk gewoon doorgaan. Een maatregel die geen grote investering vraagt van werkgevers. Er ontstaat juist meer tijd, ruimte en vrijheid voor de werknemers.

Cloud werkplek biedt uitkomst

Cloud ICT bevat een breed portfolio aan oplossingen waarmee de overstap naar werken in de cloud nog gemakkelijker wordt gemaakt. Werknemers hebben gemakkelijk en veilig, altijd en overal toegang tot de kantooromgeving. Ook vanuit huis. De grotere flexibiliteit die een cloud werkplek biedt, heeft ook alles te maken met het feit dat medewerkers niet meer gebonden zijn aan een specifieke werkplek.

 

 

Meer nieuws Minder nieuws
Paralax-oplossingen
Scroll