Wilhelmsen Ships Service verlengt samenwerking met Trends met vijf jaar

Dat de maatwerk communicatiesystemen van Trends niet alleen geschikt zijn voor het MKB, bewijst Wilhelmsen Ships Service. Deze onderneming, met hoofdkantoor te Lysaker,
Noorwegen, heeft 58 locaties in Europa en Afrika. Trends zorgde voor 28 van deze kantoren voor één VoIP-oplossing waarmee de grotere vestigingen van Wilhelmsen Ships Service in een keer voorzien zijn van een adequaat en toekomstbestendig communicatiesysteem.

Wilhelmsen Ships Service (WSS) is de grootste leveranciers van producten en diensten voor de maritieme industrie. Alleen al in Europa en Afrika heeft WSS 58 locaties in alle belangrijke havensteden. Met behulp van Trends is WSS erin geslaagd om de communicatiekosten tot in de puntjes te beheren én te beperken.

VoIP
Trends realiseerde voor WSS één VoIP-oplossingen voor 28 vestigingen in Europa en Afrika. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Vooral de SIP-kanalen besparen Wilhemsen Ships Service veel in de lokale kosten voor telefonie. Trends zorgde voor het aan elkaar koppelen van alle vestigingen, waardoor in feite een Wide Area Network, exclusief voor WSS, is gerealiseerd. Alle communicatie en gesprekken tussen de nationale- en internationale vestigingen zijn daardoor kosteloos.

Efficiënt en flexibel
De voordelen voor Wilhelmsen Ships Service zijn talrijk. Het communicatiesysteem draait efficiënt en met aanzienlijk minder operationele kosten. Er is slechts één datanetwerk nodig, voor zowel gesprekken als andere data. Dat betekent eenvoudig beheer en onderhoud, en optimale flexibiliteit.

Eigen inbreng
Regional IT Manager Europe Simon Roozendaal is meer dan tevreden over de samenwerking met Trends: “We merken dat we met Trends alle kanten op kunnen; alles is mogelijk. De oplossingen zijn eenvoudig te installeren en te integreren in bestaande IT- en telecomomgevingen. Verder is er altijd ruimte voor groei, eigen inbreng en aanpassingen. Ideaal voor onze situatie.” Roozendaal is daarnaast ook zeer te spreken over de ondersteuning en de proactieve houding vanuit de sales-, helpdesk- en R&D-afdelingen van Trends. “Het meedenken vanuit Trends, voor bepaalde oplossingen is voor mij dan ook zeer belangrijk.” Niet voor niets heeft Wilhelmsen Ships Services de samenwerking met Trends met vijf jaar verlengd.

WSS
Wilhelmsen Ships Services is wereldwijd marktleider op het gebied van levering van onder meer producten, technische gassen, service en diensten aan de maritieme sector. Voor meer informatie: www.wilhelmsen.com/shipsservice.

Meer nieuws Minder nieuws
Paralax-oplossingen
Scroll