Quiris Adviesgroep gedijt bij nieuwe ICT-omgeving

De uitdaging
Quiris is in mei samen gegaan met een nieuwe organisatie, AAD advies. Op dat moment waren er twee IT-systemen aanwezig, waarbij de wens was om deze te integreren. Cecile Wijdeveld is Managing Partner bij Quiris en was nauw betrokken bij het project: “We hebben in ons eigen netwerk gezocht naar een betrouwbare IT-partner. Zo kwamen we terecht bij Trends ICT Groep. Met het samenvoegen van de twee organisaties, wilden we graag een integrale oplossing voor de nieuwe ICT-omgeving. Eén centrale plek waar onze gegevens veilig zijn opgeslagen.” Quiris werk met persoonsgegevens en andere gevoelige informatie. Na de inventarisatie van de IT-wensen heeft Trends ICT Groep een voorstel gedaan binnen de gestelde randvoorwaarden.”

De oplossing
Voor Quiris heeft Trends ICT Groep de volledige ICT-omgeving ondergebracht en gecentraliseerd. Er is gekozen voor een RDS omgeving in combinatie met Office 365. Bij een RDS omgeving worden alle Windows sessies, bureaubladen, software en data gehost vanaf een centrale server. Data van de Quiris is beveiligd met een twee factor authenticatie (2FA). Dit is een methode waarmee de identiteit van een gebruiker wordt vastgesteld door twee verschillende componenten. Daardoor zijn de gegevens extra beveiligd tegen externe invloeden. Cecile: “We hebben direct een servicecontract afgenomen om te allen tijde met vragen en constateringen bij Trends terecht te kunnen.”

Het resultaat
Na het samengaan van beide bedrijven in mei is het project in juni opgestart. Cecile: “In de samenwerking met Trends ICT Groep heb ik met name de korte lijnen en heldere communicatie als erg prettig ervaren. Al snel was duidelijk welke oplossing passend was voor onze organisatie. Nu werken we met een team van 10 medewerkers op één centrale omgeving en is onze data veilig opgeslagen. Daarnaast zijn we altijd verzekerd van de laatste versie van de Microsofts Office-producten.”

Over Trends ICT
Trends ICT helpt al meer dan 35 jaar de beste telecom- en automatiseringsoplossing te vinden voor haar klanten. Die ervaring brengt Trends ICT mee als ze voor haar klanten op zoek gaat naar een passende oplossing voor uw situatie.

Trends ICT heeft alles in eigen hand, van het leggen van de bekabeling tot en met de laatste muis aan de computer, en alles wat daartussen zit. Zo heeft de klant voor de complete bedrijfscommunicatie en automatisering maar één leverancier om mee te sparren. Dat maakt het wel zo makkelijk.

“We merken vooral verschil in snelheid van de applicaties en omgeving. En we werken altijd met de laatste versie van Office 365.”

Meer cases Minder cases
Paralax
Scroll