VanMeijel zorgt voor heldere bedrijfscommunicatie dankzij Xelion

VanMeijel is een familiebedrijf en specialist in automatisering voor de infra, bouw en aanverwante sectoren. Met circa 120 medewerkers opereert het bedrijf vanuit de kantoren in Amsterdam, Emmeloord en Eindhoven. Trends ICT is al jarenlang partner van VanMeijel en heeft de digitalisering voor infrabedrijven van dichtbij meegemaakt. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert zelf software om bouwen efficiënter, slimmer en leuker maken. In het verzorgen van de kantoorautomatisering werd Trends betrokken. Zo ook voor de uitrol van VoIP telefonie.

De uitdaging

Voorheen waren de kantoren van VanMeijel gevuld met vaste telefoons. Om de modernisering en digitalisering van interne processen te verbeteren, is gekozen voor VoIP telefonie. Met goede zakelijke telefonie wordt antwoord gegeven op bereikbaarheid en heldere bedrijfscommunicatie. Hans Mulckhuyse is netwerk systeembeheerder bij VanMeijel en contactpersoon van Trends. Hij is verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met het netwerk en IT-systemen binnen het bedrijf: “Sinds ik in dienst ben bij VanMeijel werken we met VoIP telefonie, waar zo’n 90% van de medewerkers mee werkt. We wilden een gebruiksvriendelijk systeem voor een optimaal bereikbare organisatie met medewerkers die altijd en overal met VoIP kunnen bellen.

De oplossing

Xelion werkt als een VoIP telefooncentrale die voorziet in het moderne, hybride werken. VanMeijel krijgt hiermee meer grip op de zakelijke communicatie: “Onze medewerkers zijn bereikbaar via de apparaten waar ze mee werken. Functies en instellingen zijn eenvoudig zelf te bedienen en zijn standaard inbegrepen. Wij digitaliseren veel voor onze klanten en ook voor ons was het tijd om verder te investeren in automatisering. Xelion VoIP telefonie heeft een intuïtieve gebruikersinterface waar we mee kunnen bellen, chatten, mailen en sms’en. We kregen duidelijke instructies mee voor zowel de beheerder als de eindgebruikers.”

Het resultaat

Zakelijke telefonie is onderdeel van de bedrijfscommunicatie en maakt klantcontact makkelijker en kwalitatiever dan de oude oplossing met vaste telefoons: “We ervaren het gebruiksgemak en de implementatie ging voorspoedig waardoor de medewerkers zo min mogelijk hebben gemerkt van de overgang. Met Trends is het prettig werken. Ze reageren alert en snel tijdens de contactmomenten en zorgen voor een adequate oplossing bij eventuele problemen. Als bedrijf hebben we een efficiënte communicatie en de VoIP telefonie versterkt onze manier van werken.”

Over Trends ICT

Trends ICT helpt al meer dan 35 jaar de beste telecom- en automatiseringsoplossing te vinden voor haar klanten. Die ervaring brengt Trends ICT mee als ze voor haar klanten op zoek gaat naar een passende oplossing voor uw situatie.

Trends ICT heeft alles in eigen hand, van het leggen van de bekabeling tot en met de laatste muis aan de computer, en alles wat daartussen zit. Zo heeft de klant voor de complete bedrijfscommunicatie en automatisering maar één leverancier om mee te sparren. Dat maakt het wel zo makkelijk.

Benieuwd wat Trends ICT voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op.

Meer cases Minder cases
Paralax
Scroll